Gary Glitter mõisteti alaealiste ahistamise eest 16 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti glämmrokistaar Gary Glitter 1998. aastal.
Briti glämmrokistaar Gary Glitter 1998. aastal. Foto: SCANPIX

Kolme alaealise tüdruku ahistamises süüdistatud Briti glämmrokistaar Gary Glitter mõisteti reedel 16 aastaks vangi.

70-aastane Glitter, kelle päris nimi oli Paul Gadd, mõisteti süüdi ühes vägistamiskatses, neljas ahistamisjuhtumis ja ühes seksuaalvahekorras alla 13-aastase tüdrukuga.

Glitter oli väidetavate süütegude ajal oma kuulsuse tipul ning kasutas oma populaarsust, et võrgutada noori tüdrukutest fänne.

Prokuröri sõnul sundis Glitter ennast 1970ndatel peale ka alla kümneaastasele lapsele, kes teatas intsidendist 20 aastat hiljem, kui rokkstaar oli tunnistanud kohtus üles lapsporno omamise.

Aastal 2002 deporteeriti Gadd teadmata põhjustel Kambodžast ning 2006. aastal mõisteti talle kolmeaastane vanglakaristus Vietnamis süüdistatuna kahe tüdruku ahistamises.

Glitter vahistati aastakümnete taha jäävate ahistamisjuhtumite eest politseioperatsiooni raames, mis algatati pärast seda, kui tuli ilmsiks tuntud BBC saatejuhi Jimmy Savile'i ebaseadusliku seksuaalkäitumise ajalugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles