Vene diplomaadi sõnul on Donbassi konflikti kuum faas läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa alaline esindaja OSCE juures Andrei Kelin.
Venemaa alaline esindaja OSCE juures Andrei Kelin. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad Ida-Ukrainas kuulutavad uues raportis Donbassi konflikti kuuma faasi lõppenuks, ütles Vene esindaja organisatsioonis Andrei Kelin reedel.

«Vaatlejate raport neljapäevastest ja reede hommikustest sündmustest tehakse iga hetk avalikuks. Selles seisab, et vaatlejad saadavad konvoisid, millega viiakse kontaktjoonelt eemale Donetski ja Luganski (isehakanud) rahvavabariikide relvastust,» sõnas Kelin Vene telekanali Rossija 24 uudistesaatele.

«See on oluline punkt. Sellega mööndakse, et kõige teravam faas, tulistamise etapp, on lõppemas, mida me kõik väga loodame,» lausus ta.

Vene diplomaadi sõnul on vaatlejad täheldanud sporaadilist tulistamist erinevates rajoonides, mis on ohtlik areng.

«Tulistamine jätkub mitmes paigus, sellest hoolimata on üldine trend hea ja vaieldamatult positiivne,» ütles Kelin. «Praegune faas on väga hea, seda tuleb kinnistada ja edasi arendada.»

Ukraina sõjavägi ning separatistid alustasid neljapäeval raskerelvastuse järk-järgulist tagasitõmbamist Ida-Ukraina rindejoonelt, nagu näeb ette 12. veebruaril sõlmitud Minski relvarahulepe. OSCE teatel on mõlemad pooled raskerelvastuse tagasitõmbamisega viivitanud, ent on märke, et protsess on liikuma hakanud.

Kiiev on süüdistanud mässulisi relvarahu kasutamises ümbergrupeerimise eesmärgil ning teatanud, et separatistid on raskerelvastuse vaid osaliselt kontaktjoonelt ära viinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles