Hollande mõistis Nemtsovi mõrva hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnojarski majandusfoorumi plenaaristung algas minuti pikkuse leinaseisakuga Boriss Nemtsovi mälestuseks.
Krasnojarski majandusfoorumi plenaaristung algas minuti pikkuse leinaseisakuga Boriss Nemtsovi mälestuseks. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande mõistis laupäeval hukka Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi tapmise, kutsudes tapetud riigitegelast demokraatia kaitsjaks.

Prantsuse riigipea kutsus endise Vene asepeaministri Nemtsovi (55) tapmist vihamõrvaks ning sõnas, et opositsioonipoliitiku näol oli tegemist «väsimatu demokraatia kaitsjaga, kes oli pühendunud korruptsiooni vastu võitlemisele».

Moskva kesklinnas tapeti ööl vastu laupäeva nelja püstolilasuga Vene opositsioonipoliitik ja riigitegelane Boriss Nemtsov, teatasid võimud.

Nemtsov kõndis tapmise hetkel sillal koos naissoost Ukraina kodanikuga, teda tulistati mööduvast autost, ütles Vene siseministeeriumi pressiesindaja Jelena Aleksejeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles