Vene saadik ELis kutsus Brüsselit suhteid Moskvaga taas korda seadma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov (paremal) vestlemas president Vladimir Putini ja välisministri Sergei Lavroviga (keskel).
Venemaa suursaadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov (paremal) vestlemas president Vladimir Putini ja välisministri Sergei Lavroviga (keskel). Foto: SCANPIX

Venemaa ja Euroopa Liit peaksid peatama suhete halvenemise trendi ning viima need tagasi vastastikuse usalduse ja arengu trajektoorile, ütles Moskva suursaadik ELi juures Vladimir Tšižov reedel.

«Ei piisa naasmisest tavapärase läbikäimise juurde. Kui praegune kriis möödub ja Venemaale kehtestatud sanktsioonid tühistatakse, tuleb teha koostööd ühise Euroopa kodu ülesehitamiseks, midagi, mille poole me püüdlesime, kuid mida me 1990. aastatel lõpule ei viinud,» ütles Tšižov mõttekoja Euroopa Poliitikauuringute Keskus (Centre for European Policy Studies) üritusel «Rohkem või vähem Euroopat?».

Diplomaadi sõnul on Ukraina sündmused vaid element Euroopa maailmajao süsteemses kriisis. Mõned Ukraina konflikti kaugeleulatuvad järelmid on palju tõsisemad, sõnas ta.

Nende seas on «ühepoolsed piiravad meetmed, poliitilise dialoogi ja tähtsate majandusprojektide peatamine, teineteise süüdistamisele suunatud laviini meenutav propaganda, mis on kaasajal pretsedenditu», lausus Tšižov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles