Juurdluskomitee: Nemtsovi tapmise võimalikke motiive on vähemalt viis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov
Boriss Nemtsov Foto: SCANPIX

Opositsionääri Boriss Nemtsovi mõrva uurivatel juurdluskomitee ekspertidel on läbitöötamiseks vähemalt viis võimalikku versiooni kuriteo motiivi kohta.

Ühe variandi järgi oli tegemist provokatsiooniga, et destabiliseerida poliitilist olukorda Venemaal. Ka kontrollitakse versiooni, et see oli seotud Ukraina-siseste sündmustega, vahendas gazeta.ru.  

Juurdluskomitee ei välista võimalust, et mõrv oli seotud Nemtsovi äritegevusega või kellegi isikliku vaenuga tema vastu. Ka vaadatakse läbi islamiäärmuslust puudutav versioon, kuna Nemtsov oli saanud ähvardusi oma seisukoha pärast satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetust tabanud terrorirünnaku kohta.

Tundmatud kurjategijad tulistasid Bolšoi Moskvoretski sillal eile hilisõhtul jalutanud Nemtsovi oletatavasti Makarovi püstolist. Uurijate sõnul leiti sündmuskohalt kuus 9-millimeetrisest relvast pärit hülssi, mis olid erinevate tootjate omad. Poliitiku juures viibis tapmise ajal 21-aastane Ukraina modell Anna Duritskaja, kuid temaga ei juhtunud midagi.  

LifeNewsi väitel maksti Nemtsovile kätte armukese tehtud abordi tõttu. Väljaande allika kinnitusel käis Duritskaja hiljuti just seetõttu Šveitsis. Ka on oletatud, et mõrv oli seotud välismaistelt sponsoritelt saadud rahaga.   

Liberaaldemokraatliku partei liider Vladimir Žirinovski pakkus välja, et tapmine võib olla seotud võimuvõitlusega RPR-PARNAS ridades, vahendas Dni.ru. «Nad pressisid välja Rõžkovi. Nüüd tuli vaadata, et kas esimesena lahkub Nemtsov või Kasjanov. Organisatsiooni on raske juhtida, kui pole liidrit. Ka seda ei saa välistada.»      

President Vladimir Putin tegi siseministeeriumi, julgeolekuteenistuse (FSB) ja juurdluskomitee juhtidele ülesandeks moodustada Nemtsovi mõrva lahendamiseks uurimiskomisjon ning võtta uurimise käik oma kontrolli alla, rääkis presidendi pressisekretär Dmitri Peskov raadiojaamale Kommersant FM.

Varem oli meedia kirjutanud, justkui oleks mõrva uurimine Putini isikliku kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles