Kameruni meeleavaldusel kutsuti üles tapma Boko Harami juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abubakar Shekau.
Abubakar Shekau. Foto: SCANPIX

Kameruni pealinnas Yaoundés avaldasid täna tuhanded inimesed meelt äärmusrühmituse Boko Haram vastu ning kutsusid üles tapma rühmituse liidrit Abubakar Shekaud.

«See marss sümboliseerib Kameruni ühtsust Boko Harami vastu,» ütles riigi tööhõiveminister Gregoire Owona marsil osalenutele.

Seejärel hüüdis ta «Shekau!», millele 10 000-15 000 inimesest koosnev rahvahulk vastas: «Sa oled surnud, sa oled argpüks.» Meeleavaldust juhtisid mitu ministrit.

Protesti jaoks valitud päev tekitas kohati ka pahameelt, sest see kattus 2008. aastal toimunud meeleavalduse aastapäevaga. Tollal hukkus kokkupõrgetes üle 40 inimese, kohalike gruppide sõnul oli vastav arv 139.

Kriitikute sõnul kavandasid marsi organiseerijad protesti valitsuse mahitusel aastapäevaga samale päevale. «Mingit mälestussõda pole,» ütlesid süüdistust eitanud korraldajad.

Nigeeria, Tšaad, Niger, Kamerun ja Benin jõudsid veebruari alguses üksmeelele moodustada võitluseks Boko Harami vastu 8700 sõdurist, politseinikust ja tsiviilisikust koosnev Aafrika Liidu väekontingent. Kamerun on rühmituse vastu võidelnud juba seitse kuud.

Alates 2009. aastast on valdavalt Nigeeria põhjaosas islamistide vägivallas tapetud rohkem kui 13 000 inimest ja üle miljoni on kodudest põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles