Venemaal toimub Boriss Nemtsovi mälestusmarss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov Moskvas Ehho Moskvõ raadiojaamas tehtud videokaadritel mõned tunnid enne mõrva.
Boriss Nemtsov Moskvas Ehho Moskvõ raadiojaamas tehtud videokaadritel mõned tunnid enne mõrva. Foto: SCANPIX

Täna pärastlõunaks, Eesti aja järgi kella kaheks, on Moskvas planeeritud Vene opositsiooniliidri ja riigitegelase Boriss Nemtsovi mälestusüritus.

Opositsioonipoliitik Nemtsov tapeti reede hilisõhtul püstolilaskudega Moskva kesklinnas.

Vene opositsioon otsustas tühistada 1. märtsile kavandatud kriisi- ja sõjavastase marsi Marjinos ning otsustas selle asemel korraldada Moskva kesklinnas mälestusmarsi. Moskva linnavalitsus andis eile loa ürituse pidamiseks, lisades, et rongkäigus lubatakse osaleda kuni 50 000 inimesel.

Mälestusrongkäik algab kell 15.00 (Eesti aeg 14.00) Kitaigorodski ülesõidult ja liigub Moskvoretski kaldapealse kaudu Väikesele Moskvoretski sillale ja sealt edasi Suurele Moskvoretski sillale.

Laupäeval käi poliitiku tapmispaigale lilli ja pilte asetamas pidev leinajate voog.

Ekspresident Boriss Jeltsini ametiajal asepeaministrina töötanud Nemtsovi liitlased seostavad poliitiku surma tema poliitilise tegevuse, Putini-suunalise kriitika ja vastuseisuga Ukraina konfliktile, osutades seejuures Kremli ja riiklike massiteabevahendite üles köetud vihaõhkkonnale Venemaal.

Mõrva on teravalt hukka mõistnud nii USA, Prantsusmaa, Suurbritannia ning teised Lääne suurjõud, kuid samuti ka Vene riigipea Vladimir Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles