Ukraina mässuliste väitel viisid nad rasketehnika tagasitõmbamise lõpule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa toetusega separatistid hävitatud Ukraina sõjatehnikat uurimas.
Venemaa toetusega separatistid hävitatud Ukraina sõjatehnikat uurimas. Foto: SCANPIX

sehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikide juhtide väitel on mässulised viinud lõpule rasketehnika tagasitõmbamise Ukraina kontaktjoonelt, vahendas täna Interfax.

«Donetski Rahvavabariigi armee viis lõpule relvade tagasitõmbamise OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni) vaatlejate juuresolekul,» lausus täna Donetski separatistide asekaitseminister Eduard Bassurin.

Ta teatas varem, et Bezõmennoje asulas viiakse täna lõunasuunas ära kuus ühikut tehnikat.

Samal ajal teatas Luganski separatistide esindaja Hennadi Tsõpkalov samuti rasketehnika tagasitõmbamise lõpuleviimisest.

«Raskerelvastuse äraviimine on lõpule viidud. Relvastuse ja võitlejate positsioonidele paigutamisega seotud tehnilised küsimused on lõpusirgel,» lausus ta.

Luganski separatistide esindaja Vladõslav Deinego ütles varem, et täna viiakse ära kaks kolonni raskerelvastust.

OSCE pole rasketehnika äraviimist veel kinnitanud.

Minskis 12. veebruaril sõlmitud relvarahulepe ja selle jõustamise meetmete pakett nägid ette raskerelvastuse kontaktjoonelt tagasitõmbamise algust hiljemalt 17. veebruaril, ent vaenupooled sõlmisid selleks eraldi leppe alles 22. veebruaril. Raskerelvastuse äraviimisega alustati neljapäeval, 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles