Saksa rahandusminister: Kreekale tuleb aega anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Schäuble.
Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble sõnul tuleb Kreeka vasakpoolsele valitsusele anda aega, ent Ateena on pühendunud võlakriisist väljatulemiseks vajalike reformide elluviimisele.

«Ma olen kindel, et see (Kreeka valitsus) rakendab vastavad meetmed, loob efektiivsema maksusüsteemi ning lõpuks peab oma lubadustest kinni," sõnas Schäuble ajalehele Bild am Sonntag.

«Uuele valitsusele tuleb natuke aega anda," lausus ta.

Samuti kasutas Saksa rahandusminister teistsugust tooni oma Kreeka kolleegi Gianis Varoufakise suhtes, sõnades, et ta väärib sama palju lugupidamist kui kõik teised.

Eelmisel nädalal hoiatas Schäuble, et Kreeka ei saa ELilt mitte ühtegi eurot, kuni riik peab kinni oma lubadustest seoses laenuandjate 240 miljardi euro suuruse päästepaketiga.

Kreeka kindlustas teisipäeval veebruari lõpus aegunud laenuprogrammi neljakuulise pikendamise, lubades esitada lähiajal majandusreformide kava.

Rahandusminister kannustas reedel ka Saksa parlamendiliikmeid toetama Kreeka laenuprogrammi pikendamist nelja kuu võrra, rõhutades, et otsus pole kerge, kuid on hädavajalik.

Kreeka võlakoorem on praegu 320 miljardit dollarit ehk 175 protsenti sisemajanduse koguproduktist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles