Vilniuses kogunes Nemtsovi mälestusmarsile ligi 400 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsovi mälestusmarss Moskvas, millest tuli osa võtma kümeneid tuhandeid inimesi.
Boriss Nemtsovi mälestusmarss Moskvas, millest tuli osa võtma kümeneid tuhandeid inimesi. Foto: SCANPIX

Leedu pealinnas Vilniuses osales pühapäeval Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mälestusmarsil ligi 400 inimest, väljendades solidaarsust samalaadsel marsil Moskvas osalenud inimestega.

Vilniuses alustasid Vene, Leedu ja Ukraina lippe kandnud demonstrandid rongkäiku Vene saatkonna lähistelt, kus nad süütasid Nemtsovi mälestuseks küünlaid ja asetasid lilli.

Marss lõppes kesklinnas Lukiškėsi väljakul hoone ees, kus asus Nõukogude ajal KGB vangla.

"Nemtsov oli Vene opositsiooni üks juhtivaid tegelasi ja tema brutaalne tapmine, mis ei ole Vene poliitilisel maastikul uudis, šokeeris inimesi Venemaal ja maailmas. Me peame avaldama austust Nemtsovi sihipärasele tegevusele Venemaa demokraatia eest," ütles marsil osalenud politoloog Vytis Jurkonis BNS-iel.

Korraldajate hinnangul võtab Moskvas Nemtsovi mälestusmarsist osa üle 70 000 inimese, politsei teatel on osalejaid 16 000.

Nemtsov kaalus 2012. aastal Leedus poliitilise varjupaiga palumist, kartes Kremli tagakiusamist, ütles Leedu ekspeaminister Andrius Kubilius laupäeval BNS-ile.

Nemtsov tapeti reede hilisõhtul Kremli vahetus läheduses möödunud sõiduautost tehtud püstolilaskudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles