Moskvas peeti Nemtsovi mälestusmarsil kinni Ukraina parlamendisaadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsovi mälestusmarss täna Moskvas.
Boriss Nemtsovi mälestusmarss täna Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskvas peeti opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mälestusmarsi ajal kinni Ukraina parlamendisaadik Oleksandr Hontšarenko, ütles Vene pealinnas viibiv Interfaxi korrespondent.

Moskva politsei kinnitas Hontšarenko kinnipidamist. «Ukraina seadusandja antakse üle Vene juurdluskomiteele edasisteks uurimistoiminguteks,» teatas Moskva politsei.

Hontšarenkot võib oodata kahtlustatavaks kuulutamine seoses kriminaaluurimisega 2014. aasta 2. mai Odessa sündmuste suhtes, ütles Interfaxile olukorraga kursis olev allikas.

Ukrainas Odessas sai 2. mail Ukraina ühtsuse pooldajate ja venemeelsete vahel puhkenud veristes kokkupõrgetes ja ametiühingute hoone põlengus surma 50 ja viga üle 200 inimese.

Korraldajate hinnangul võtab Moskvas Nemtsovi mälestusmarsist osa üle 70 000 inimese, politsei teatel on osalejaid 16 000.

Nemtsov tapeti reede hilisõhtul Kremli vahetus läheduses möödunud sõiduautost tehtud püstolilaskudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles