Julgeolekujuht: Poola peab valmistuma Venemaalt lähtuvateks ohtudeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanisław Koziej.
Stanisław Koziej. Foto: SCANPIX

Poola peab valmistuma Venemaast lähtuvateks ohtudeks ning ärgitama samal ajal NATO-t olukorrale kiiremini reageerima, ütles täna Poola riikliku julgeolekubüroo BBN juht Stanisław Koziej.

Koziej ütles Lublini Johannes Paulus II katoliku ülikoolis esinedes, et Poola peab Venemaa tegevuse tõttu Ukraina konfliktis ning eeskätt hübriidsõda arvestades kohandama oma riikliku julgeoleku süsteemi uutele ohtudele.

«Eeskätt pean silmas hübriidsõda, salajast või poolsalajast agressiooni, kus ei ole võimalik õieti aru saada, kas tegemist on sõjaga või ei. Peame selleks ise valmistuma ning õhutama samal ajal NATO liitlasi sääraste ohtudega kiiresti toime tulema, sest siin on vaja kiiret tegutsemist,» ütles Koziej.

Koziej rõhutas, et ohtudega, mis jäävad allapoole avaliku sõja taset, tuleb Poolal endal toime tulla, kuna säärastel juhtudel on NATO konsensust ühistegevuseks raske saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles