Iraagi telekanal tegi naljasaate pommiähvardusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõdur.
Iraagi sõdur. Foto: SCANPIX

Üks Iraagi telekanal tegi enda arvates naljaka «Varjatud kaamera» tüüpi saate, kus kohalike kuulsuste auto peetakse kinni Iraagi sõjaväelaste poolt, kes karjuvad autos istujatele: «Pomm, pomm, lahkuge auto juurest!»

Seejärel jooksevad autos viibinud paanikas välja – kes nuttes, kes karjudes, kes minestab ning samal ajal süüdistavad sõjaväelased neid terrorismis, Al-Qaedasse kuulumises ning ähvardavad kiiret kättemaksu, vahendab CNN.

Tegu on õnneks vaid musta huumoriga ning kõik on korraldatud telekanali poolt. Enne pommihoiatust kohtuvad telestuudiosse teel olnud kuulsused saatejuhi Ali Al-Khalidiga, kes palub küüti, et stuudiosse jõuda.

Isegi Iraagi sõjavägi teeb lavastuses kaasa. Sarnane saade kuulsustega tembutamiseks on ka ameeriklastel. Näitleja Ashton Kutcheri juhitud «Punk’d» siiski nii mustade naljadega lagedale pole tulnud.

Saate nimi on «Pane ta Buccasse», kusjuures Bucca on nüüdseks juba suletud USA kinnipidamisasutus.

40 aasta pikkuse staažiga Iraagi telekoomik Jassim Sharaf oli ühe saate ohver ning leidis samuti, et lugu on osaliselt naljakas. «Oleksin võinud viga saada või surma saada, kuid see kõik oli seda ohvrit väärt, et iraaklased naerma panna,» sõnas Sharaf.

Sharaf hüppas pommiähvarduse peale oma sõidukist välja, kiskus jalad paljaks ja pistis jooksu. Sõdurid haarasid ta kinni ning süüdistasid teda, mees kukkus seejärel tee kõrvale pikali.

«Miks ma peaksin pommitama tulema? Olen ju iraaklane, olen iraaklase poeg,» karjus ta sõduritele.

«Istu autosse. Sina tegid selle pommi, las see nüüd laseb sinu ka õhku,» vastas sõdur.

Shafar tunnistas saate järel, et see oli väga karm episood, kuid vaadates seda kõike hiljem telekast, tunnistas ta, et näeb ka naljakat külge.

«Peaksin olema vihane, kuid ennast nüüd vaadates, naeran samuti,» teatas Sharaf.

Telešõu on tehtud spetsiaalselt meelelahutuseks moslemite püha kuu ramadaani ajal, kui reitingud kõige kõrgemad on. Saade on aga saanud tugeva kriitika osaliseks, kuna paljud ei pea pomminalju nii meelelahutuslikuks kui saatetegijad ise. Pommiplahvatused on Iraagis jätkuvalt igapäevane teema ning rahva jaoks on tegu valuliku teemaga.

Isegi need, kellele saade meelelahutust pakub, arvavad, et see on liiga karm saate peakangelastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles