Venemaa ei luba Poola senati spiikrit Nemtsovi matusteks riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat Boriss Nemtsovi pildi ja tekstiga "Kangelased ei sure".
Plakat Boriss Nemtsovi pildi ja tekstiga "Kangelased ei sure". Foto: SCANPIX

Poola senati esimees Bogdan Borusewicz ütles täna, et Venemaa keelas tal opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi matusel osalemiseks riiki siseneda.

«Tahtsin avaldada austust tapetud Boriss Nemtsovile ja kõigile temaga sarnaselt mõtlevatele venelastele, ent olen saanud just teada, et Vene võimud ei luba mul Moskvas matusetseremoonial osaleda,» ütles parlamendi ülemkoja eesistuja Borusewicz, kommunismiaegne dissident ning Poola kommunistliku režiimi vastase ametiühinguliikumise Solidaarsus asutajaliige.

Poola välisministeeriumi hinnangul on Moskva otsus mitte anda Borusewiczile viisat vastusamm Vene parlamendi ülemkoja spiikri Valentina Matvijenko kandmisele isikute nimekirja, kelle suhtes Euroopa Liit rakendab sanktsioone, ütles välisametkonna pressiesindaja Marcin Wojciechowski suhtlusvõrgustikus Twitter.

Poola presidendi Bronislaw Komorowski abi Jan Lityński ütles AFP-le, et temal lubatakse matusel osaleda. «Ma lähen. Esindan tseremoonial Poola presidenti.»

Nemtsov maetakse homme Moskvas Trojekurovskoje kalmistule. Matusetalitus leiab aset samal päeval Sahharovi keskuses kell 10.00-14.00.

Opositsioonipoliitik tapeti reede hilisõhtul Kremli lähistel Suurel Moskvoretski sillal püstolilaskudega. Lasud tehti mööduvast autost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles