Hamas teatas raketiarsenali taastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi võitlejad
Hamasi võitlejad Foto: SCANPIX

Palestiina äärmusrühmituse Hamas kõrge ametnik ütles täna, et rühmitus taastab mullusuvises sõjas Iisraeliga suuresti ära kulutatud raketiarsenali.

«Iga regionaalne või rahvusvaheline katse võtta Hamas või selle relvastatud tiib piiramisrõngasse, on määratud läbi kukkuma,» ütles Gaza sektorit kontrolliva Hamasi sõjalise tiiva Ezzedine al-Qassami Brigaadide komandör Marwan Eissa.

Hamas «ei otsi vastasseisu» Iisreliga, tsiteeris Hamasi uudisteagentuur Al-Ray Eissat, «ent me kindlustame, et meie väed oleksid konfrontatsiooni puhuks varustatud».

«Me jätkame rakettide valmistamist,» sõnas ta.

Hamas tulistas eelmise aasta juulis ja augustis 50 päeva kestnud konflikti ajal Iisraeli territooriumile tuhandeid rakette. Relvakonfliktis sai surma ligi 2200 palestiinlast, enamik neist tsiviilisikud. Palestiina äärmusrühmituste tules sai surma 73 iisraellast, peamiselt sõdurid.

Kuus kuud pärast konflikti ei ole Iisraeli blokaadi all kannatava Gaza ülesehitamisel tehtud mingeid edusamme ning ligi 100 000 palestiinlast on endiselt kodutud.

Hamas on olnud raskustes oma julgeolekujõududele palga maksmisega, sest Egiptus on hävitanud varude smugeldamiseks Gazasse kasutatud piirialused tunnelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles