Nemtsovi matustele saabunud Läti ekspeaministrit Venemaale ei lubatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tapetud Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi matustele saabunud Läti ekspeaministril ja praegusel Euroopa Parlamendi liikmel Sandra Kalnietel keelati täna Moskva Šeremetjevo lennuväljal riiki siseneda.

«Pärast kaks tundi ootamist ütlesid nad, et mul on keelatud siseneda vastavalt nende koodeksi 27. peatüki punkt ühele. Ma küsisin, et mida täpselt see paragrahv ütleb, ja keegi ei olnud suuteline mulle vastama,» lausus Kalniete telefonitsi lennujaamast.

Läti konsul võttis lennuväljal ühendust Vene konsuliga, kes selgitas, et Kalniete pannakse järgmisele reisile, sest tema riigisviibimine ei ole soovitatav.

Kuna täna rohkem reise Riiga ei välju, tuleb seadusandjal veeta öö lennujaama transiittsoonis, kus kunagi viibis USA luuresaladuste lekitaja Edward Snowden. Diplomaatiline pass anti Kalnietele esialgu tagasi.

Varem oli saabunud Moskvasse Riia linnapea Nils Ušakovs, kes teatas, et suundub raadiojaama Ehho Moskvõ, kus väikeses ringis mälestatakse Boriss Nemtsovi. Homme kavatseb Ušakovs koos Euroopa Liidu suursaadikutega suunduda Sahharovi keskusesse matusetalitusele.

Varem teatati, et Lätit esindavad Nemtsovi matustel Kalniete ja välisministeeriumi parlamendisekretär Zanda Kalniņa-Lukaševica. Nemtsov maetakse homme Moskvas Trojekurovskoje kalmistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles