Nemtsovi mõrva võtmetunnistajal lubati lennata Moskvast Kiievisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Duritskaja
Anna Duritskaja Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeeriumi teatel vabastasid Vene võimud opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrva võtmetunnistaja, ukrainlanna Anna Duritskaja ning tal lubati lennata Moskvast Kiievisse.

Duritskaja oli Nemtsovi elukaaslane ning naine oli juures, kui mees möödunud nädala reedel Moskvas maha lasti, edastab AFP.

Nemtsovi advokaadi Vadim Prohorovi sõnul on Duritskaja juba jõudnud Kiievisse ning ta saabus koos temaga.

Advokaat lisas, et Vene võimud kuulasid Duritskaja üle ning teda hoiti mõnda aega julgeolekukaalutlustel koduarestis.

«Moskvas resideeruvad Ukraina diplomaadid aitasid tal kodumaale naasta,» teatas eile Twitteris Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Jevhen Perebõinis.

23-aastane modellina töötav Duristkaja oli möödunud reedel koos 55-aastase Nemtsoviga restoranis õhtust söömas. Pärast söögikohast lahkumist nad jalutasid kodu poole ning Nemtsov lasti Kremli lähedasel sillal maha.

Nemtsov maetakse täna Moskva Trojekurovskoje kalmistule.

Anna Duritskaja ema Inna Duritskaja sõnas meediale, et ta tütrest võib saada Venemaa ja Ukraina vahelise kriisi üks ettureid ning selle tõttu kardab ta tütre elu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles