Kanada politsei lahendas maa-aluse tunneli müsteeriumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toronto Yorki ülikooli lähistelt leiti käsitsi kaevatud tunnel, mida oli seest toestatud.
Toronto Yorki ülikooli lähistelt leiti käsitsi kaevatud tunnel, mida oli seest toestatud. Foto: SCANPIX

Kanada Toronto politsei lahendas Rexall Centre’i staadioni lähistelt metsast leitud veidra maa-aluse tunneli saladuse, mille üks munitsipaalametnik oli leidnud 14. jaanuaril.

Müstiline rajatis pani aluse rohketele kuulujuttudele ja konspiratsiooniteooriatele, mis kõik osutusid valeks, vahendas Reuters.

Politseinikud tegid kindlaks, et 10-meetrise tunneli kaevasid kaks 20ndates meest. Nad tegid seda isiklikel põhjustel ja ilma igasuguste kriminaalsete kavatsusteta, teatas politsei eile.

Oletatavasti alustasid noored mehed kaevetöödega juba mullu septembris.

«Lihtsalt oli kaks selli, kes tahtsid kaevata koopa,» tõdes politsei pressiesindaja Victor Kwong CBC News vahendusel.

«Kaks meest rääkisid uurijatele, et kaevasid tunneli isiklikel põhjustel. Uurijad jäid nende lugu uskuma ja ametivõimud on rahul, et juhtum pole seotud kuritegelike eesmärkidega ega pole ohtlik Toronto elanikele. Uurimine on lõpetatud,» seisab politsei ametlikus teates.

CBC News teatas, et käsitsi kaevatud tunnel oli 10,1 meetrit pikk, 1,93 meetrit kõrge ja 86,4 sentimeetrit lai. Pärast politseiuuringuid täideti see pinnasega.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles