USA: annetused Islamiriigile on kokku kuivanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Rahalised toetused Islamiriigi pühasõdalastele on pärast Lähis-Ida avalikku arvamust vapustanud terroristide hukkamisvideote avaldamist järsult kokku kuivanud, ütles USA luurejuht James Clapper.

«Usun, et Lähis-Idas on õhus muutus,» ütles Clapper esmaspäeval mõttekoja Välissuhete Nõukogu (Council of Foreign Affairs) korraldatud üritusel. «See ei leia aset üleöö. Kuid usun, et ISi jõhkrus, peade maharaiumine ja muud võikused on isegi Lähis-Idas mõju avaldanud.»

Luurejuhi sõnul on annetused äärmuslastele hakanud islamiriikides kahanema.

«Langus on olnud suur,» kinnitas Clapper ja lisas, et eraannetused moodustavad Islamiriigi  tuludest «vähem kui ühe protsendi», sest nende peamine tulu tuleb pangaröövidest, naftasmugeldamisest ja väljapressimisest.

Sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriik valduses on ligi kolmandik Süüria ja Iraagi territooriumist. Viimasel ajal on tulnud teateid ISi haarde laienemisest Liibüasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles