Vene mereväe ülem: märtsis algab kahe uue allveelaeva ehitus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasen-klassi mitmeotstarbeline allveelaev Severodvinsk.
Jasen-klassi mitmeotstarbeline allveelaev Severodvinsk. Foto: SCANPIX

Märtsis algab Jasen-klassi mitmeotstarbelise allveelaeva ning Lada-klassi diiselallveelaeva ehitamine, ütles Vene mereväe ülemjuhataja admiral Viktor Tširkov.

«Jasen-klassi allveelaeva kiilu asetamise tseremoonia toimub 19. märtsil. Minu käsul saab laev nime Arhangelsk,» ütles Tširkov Kolomnat külastades, kus ta väisas kaitsetööstusfirmasid, mis täidavad Vene riiklikke tellimusi.

Admirali sõnul jätkub ka projekt 677 Lada-klassi mittetuumaallveelaevade ehitamine. «Kolmandale sellisele [Lada-klassi] allveelaevale Velikije Luki asetatakse kiil 19. märtsil.» 

Tširkovi sõnul on allveelaevastiku ja strateegiliste tuumajõudude merelise komponendi tugevdamise järgmine etapp Borei-klassi tuumaallveelaevade ja mitmeotstarbeliste Jasen-klassi allveelaevade ehitamine.

«Need on neljanda põlvkonna allveelaevad, ent kaitseministeerium seisab silmitsi ülesandega töötada välja viienda põlvkonna allveelaev. See töö tehakse ära,» lausus mereväe ülem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles