Rootsi kaevandusest õnnestus tule eest päästa kõik inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandus
Kaevandus Foto: SCANPIX

Rootsis Dalarna läänis Garpenbergis süttis hommikul ühes kaevanduses tulekahju, mis lõõmas enne lõplikku kustutamist ligi poolteist tundi.

Kaevanduse omanikfirma Boliden kinnitas, et kella 10.30 (kohaliku aja järgi) seisuga olid päästetud 159 inimest, vahendas The Local. Ükski inimene viga ei saanud.

Aftonbladet ja SVT teatavad, et õnnetuse hetkel oli maa all 166 inimest.  

Osa kaevuritest ootas päästmist turvakambris, mis asub sadade meetrite sügavusel ja kus Avesta valla tuletõrjeülema Matts Janssoni sõnul jagus hapnikku mitmeks tunniks, vahendas Helsingin Sanomat.

Bolideni kinnitusel päästeti kõik lõksu jäänud kaevurid ära.

Päästeamet sai väljakutse õnnetuspaigale kell 8.58 (kohaliku aja järgi). Oletatavasti sai kahjutuli alguse 830 meetri sügavusel plastmassist konteinerist.

Tuletõrjele teatamise ajaks levis kaevanduses juba paksu suitsu. Kaevurite päästmiseks läks vaja suitsusukeldujate abi.

Kaevandus, kus töötab 400 inimest, ulatub 1200 meetri sügavusele ja see alustas tööd eelmisel aastal. Seal kaevandatakse maaki, mis sisaldab tsinki, tina, hõbedat, vaske ja kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles