Pildid: Indoneesia viis narkokaubanduse eest hukatavad austraallased hukkamispaika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia võimud viisid narkokaubanduses süüdi mõistetud Austraalia kodakondsusega isikud hukkamispaika, kus nad plaanitakse maha lasta.

Bali Nine narkogängi juhid Andrew Chan ja Myuran Sukumaran on nende üheksa vangi seas, kes lähipäevil elu kaotavad, edastab BBC.

Indoneesia võimud viisid Cheni ja Sukumarani Bali saare Kerobokani vanglast Nusakambangani vanglasaarele, kus nende hukkamine peaks aset leidma.

Chani vend Michael ning Sukumarani vend Raji, kes neid Bali vanglas regulaarselt külastasid, palusid nendega veel kohtuda, kuid seda ei võimaldatud enam.

Ei ole selge, millal kaks austraallast hukatakse, kuid meedia andemetel teatavad vanglaametnikud umbes 72 tundi enne, millal see toimub.

Austraalia võimud esitasid mitui korda Indoneesiale palve nende kodanike elu säästa, kuid need lükati tagasi.

Chan ja Sukumaran tabati juba 2005. aastal kui nad püüdsid Indoneesia Bali saarelt Austraaliasse viia salakaubana 8,3 kilogrammi heroiini.

Indoneesias on maailma ühed karmimad narkoseadused, mis võimaldavad süüdi mõistetuid hukata.

Indoneesia president Joko Widodo sõnas, et narkootikumid hävitavad inimelusid ning narkokaubandusega tegelejatele ei tohi armu anda.

Austraalia peaminister Tony Abbott on aga seisukohal, et narkokaubandust ei saa välja juurida inimeste hukkamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles