Meedia: Ukraina kaevandusplahvatuses jäi kadunuks 47 kaevurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Ukrainas Donetskis asuvas Zasjadko-nimelises šahtis leidis aset gaasiplahvatus, kadunuks jäi enam kui 40 kaevurit. Ülemraada esimehe Volovõmõr Groismani teatel on aga hukkunud üks ja kadunud 32 kaevurit.

Ukraina kaevurite sõltumatu ametiühingu liidri Mihhail Volõnetsi andmetel juhtus plahvatus kell 5.20 kohaliku aja järgi, vahendas Korrespondent.net. «Avariitsoonist õnnestus väljuda viiel kaevuril, 47 saatuse kohta teavet pole,» lisas ta.  

Ülemraada esimees Volodõmõr Groisman kinnitas rahvasaadikutele, et teadmata on 32 inimese saatus ja hukkunud üks kaevur.

Nn Donetski rahvavabariigi «eriolukordade ministeerium» teatas separatistide väljaandele Donetski uudisteagentuur, et esialgsetel andmetel jäi maa-alla 73 inimest.

Õnnetuse ajal oli šahtis tööl 230 inimest, kohaliku aja järgi kell 09 oli sealt välja pääsenud 157 inimest, vahendas Reuters.   

«Päästetöötajad pole plahvatuspaigale veel läinud, praegu koguvad nad mürkgaasi kokku ja seejärel laskuvad kilomeetri võrra alla,» rääkis kohaliku mäetehnilise turvalisuse ameti juht  Volodõmõr Tsõmbalenko.

Samas šahtis on ka varem gaasiplahvatusi juhtunud ja seda metaani kõrge kontsentratsiooni  tõttu. Näiteks novembris 2007 hukkus seal plahvatuse tõttu 101 kaevurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles