Vene rahandusministeeriumi väitel ei kuulu tagaotsitav auto neile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov maeti Trojekurovskoje kalmistule.
Boriss Nemtsov maeti Trojekurovskoje kalmistule. Foto: SCANPIX

Vene rahandusministeerium lükkas ümber meedias ilmunud väited, justkui kuuluks Boriss Nemtsovi mõrva tõttu tagaotsitav auto ministeeriumile.

Ministeeriumi pressiteenistuse selgitusel kuulub auto föderaalsele riiklikule unitaarettevõttele (FGUP), mis lisaks rahandusministeeriumile teenindab Goznaki (tegeleb muu hulgas müntide vermimise ja paberrahade trükkimisega) ja teisi struktuure, vahendas RIA Novosti.

Ministeeriumi väitel olid sel hetkel, kui tagaotsitav auto sillal sõitis, patrullauto ning korrakaitsejõudude töötajad juba veretööpaigal.

Uudisteportaal LifeNews oli varem kirjutanud, et Nemtsovi mõrva uurivad eksperdid otsivad taga rahandusministeeriumile kuuluvat tumedat värvi Fordi. Videosalvestistel on näha, et kõnealune auto sõitis kuriteo piirkonnast kolmel korral läbi.

Operatiivtöötajad tegid kindlaks, et autot kasutab eelarvepoliitika osakonna sotsiaalvaldkonna haruüksuse asedirektor Julia Lomeiko, kirjutas LifeNews.  

Tundmatud kurjategijad lasid Nemtsovi maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Bolšoi Moskvoretski sillal. Poliitikut tulistati mööda sõitnud autost.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles