Mehhikos nabiti kinni narkokartelli Zetas juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles San Pedro Garza majas võeti täna varahommikul kinni Zetase narkokartelli juht Omar Trevino.
Selles San Pedro Garza majas võeti täna varahommikul kinni Zetase narkokartelli juht Omar Trevino. Foto: SCANPIX

Mehhiko föderaalväed võtsid täna varahommikul riigi põhjaosa tööstuslinna Monterrey lähedal kinni narkokartelli Zetas juhi Omar Treviño.

Politsei ja sõdurid pidasid kahtlusaluse, keda tuntakse ka nime all Z-42, kinni Nuevo Leóni osariigi San Pedro Garza eeslinnas, mis moodustab osa Monterreyst.

Praegu 41-aastane Treviño võttis kartelli juhtimise üle 2013. aastal, kui tema vend Miguel Ángel Treviño ehk Z-40 kinni võeti.

Eelmise suure saavutusena sai Mehhiko politsei eelmisel reedel kätte narkokartelli Templirüütlid juhi Servando Gómeze, kes oli üks riigi tagaotsitumaid kurjategijaid.

Gómez ehk La Tuta (Õpetaja) saadi kätte ühegi lasuta Lääne-Mehhikos Michoacáni osariigi pealinnas Morelias.

USA välisministeerium oli pannud Omar Treviño vahistamiseni viiva info eest välja 5 miljonit dollarit, Mehhiko võimud omalt poolt 2 miljonit.

USA süüdistab teda mitmetes inimröövides ja tapmistes 2005.-2006. aastal Nuevo Laredo piirilinnas ning suurtes kogustes kokaiini Ühendriikidesse toimetamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles