Savtšenko nõustus sööma kanapuljongit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piloot Nadia Savtšenko kohtusaalis 4. märtsil.
Ukraina piloot Nadia Savtšenko kohtusaalis 4. märtsil. Foto: SCANPIX

Moskvas kinnipeetav Ukraina piloot Nadežda (Nadia) Savtšenko nõustus täitma arsti korraldust ja sööma kanapuljongit, teatas vanglate ameti (FSIN) pressiteenistus.

FSINi esindaja kinnitusel jääb näljastreiki pidav kinnipeetav arstide kontrolli alla ja saab ka toetavat teraapiat, vahendas Lenta.ru.

Savtšenko advokaat Mark Feigin säutsus täna Twitteris, et ei saa vanglate ameti informatsiooni kommenteerida. Interfaxi teatel jagas ta aga hiljem kommentaare ja kinnitas, et Savtšenko kirjutas avalduse, milles lubab süüa kanapuljongit.

Arstid soovitasid söömise jätkamiseks alustada sellest, teatas jurist. Savtšenko ei suuda süüa mingit muud toitu ning oksendab pidevalt.  

Advokaat rääkis 3. märtsil meediale, et Savtšenko oli lubanud täita arstide korraldusi, kui tema seisund peaks muutuma kriitiliseks.

Piloot alustas näljastreiki 15. detsembril 2014. Arstid vaatasid ta viimati üle 20. veebruaril, nimetades naise seisundit rahuldavaks.

Savtšenko viibib Venemaa uurimisisolaatoris 2014. aasta suvest saadik. Ukraina venemeelsed mässulised vangistasid sõjaväelendur Savtšenko mullu suvel ja andsid ta üle Venemaale, kus teda süüdistatakse kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles