Medvedev olukorrast Põhja-Kaukaasias: bandiidid tuleb hävitada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedevi sõnavõttu Jaroslavlis sai jälgida ka videoekraanilt.
Dmitri Medvedevi sõnavõttu Jaroslavlis sai jälgida ka videoekraanilt. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev rääkis Jaroslavli rahvusvahelisel poliitikafoorumil, et Põhja-Kaukaasias pole vaja mässulistega tseremoonitseda, nad tuleb hävitada.

Riigipea sõnul tuleb kasuks rahulikkus ja majanduse vallas tehtavate tööde ning jõukomponentide ühendamine, vahendas RIA Novosti.

«Bandiitidega pole vaja tseremoonitseda, nad tuleb likvideerida, muud ei ole inimkond välja mõelnud,» rääkis Medvedev ja vastas nii küsimusele, kuidas peaks võim Kaukaasias töötama.

Põhja-Osseetias Vladikavkazis lõhkes eile autopomm. Terroriaktis hukkus vähemalt 19 ja sai viga veel 138 inimest. Lõhkeseadeldise trotüülekvivalent ulatus 30-40 kilogrammini.

Riigipea nimetas terroriakti absoluutselt jõhkraks ja rõhutas, et riik ei lähe selle korraldanud inimestega mitte mingisugusele kompromissile. Ta lubas, et riik teeb kõik kurjategijate tabamiseks ja karistamiseks.

Medvedev lisas, et kohalikud võimuesindajad ei tohi rahva eest peitu pugeda, vaid nad peavad inimestega rääkima.

Medvedev tunnistas, et Kaukaasia on keeruline regioon. «Me hakkame tegeleme Kaukaasiaga nagu teistegi regioonidega, kuid pisut teisiti, seal on rida spetsiifilisi jooni.»

Ta selgitas, et hädavajalik on pidada silmas mentaliteeti, religiooni mõju ja regiooni ajaloolist eripära.

Medvedevi sõnul on vaesus ja korruptsioon Kaukaasia elu lahutamatu osa. Riigipea sõnul tahavad kaukaaslased elada nii nagu mujal Venemaal – nad soovivad elada normaalselt.
Taas tõi president teravate probleemide seas esile tööpuuduse. Medvedevi sõnul on tööta 30-40 protsenti kohalikest noortest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles