Põhja-Koreas kadunuks jäänud Kanada pastor on sealsete võimude käes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Hyeon Soo Lim Põhja-Koreas ühel varasematest humanitaarmissioonidest.
Pastor Hyeon Soo Lim Põhja-Koreas ühel varasematest humanitaarmissioonidest. Foto: SCANPIX

Põhja-Koreas kadunuks jäänud Kanada pastor on sealsete võimude käes, teatasid tema kirik ja Kanada täna konsulaarametnik.

60-aastane pastor Hyeon Soo Lim jäi kadunuks 31. jaanuaril, kohe pärast seda, kui ta Hiina kaudu Põhja-Koreasse jõudis.

Korea presbüterlik kirik ütles, et pastori perekond sai teate Kanada ametnikelt, et Põhja-Korea valitsus kinnitas Hyeon Soo Mimi vahi all hoidmist.

Kanada valitsusametnik teatas AFP-le, et Ottawa on teadlik Kanada kodaniku kinnivõtmisest Põhja-Koreas ja püüab teda aidata.

Ametnik rõhutas samas, et Ottawal ei ole diplomaatilisi suhteid Põhja-Koreaga, sestap on Kanada ametnike võime konsulaarabi anda äärmiselt piiratud.

Lim jäi kadunuks humanitaarmissioonil. Ta oli varemgi neid läbi viinud, aidates orbudekodusid.

Limi vaikimise põhjus arvati esialgu olevat 21-päevane karantiin, mis kehtestati kõikidele Põhja-Koread külastavatele välismaalastele, takistamaks ebola-viiruse puhangut.

See periood aga lõppes 21. veebruaril ning endiselt ei olnud pastorist midagi kuulda, sestap pöördus Limi kirik avalikkuse poole, et mehe asukohta välja selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles