Advokaat: Savtšenko nälgimine polnud füüsiliselt enam võimalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piloot Nadežda (Nadia) Savtšenko (keskel) 4. märtsil kohtusaalis.
Ukraina piloot Nadežda (Nadia) Savtšenko (keskel) 4. märtsil kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Venemaal vangis istuva Ukraina piloodi Nadežda Savtšenko advokaadi Mark Feigini kinnitusel lõpetas naine näljastreigi ära, kuna füüsiliselt polnud nälgimine enam võimalik.

Feigin rääkis portaalile RBK, et «otsus oli puhtalt meditsiiniline».

Piloodi teine advokaat Nikolai Položov rääkis RIA Novostile, et Savtšenko nõustus puljongit jooma, et mitte jõuda punkti, kust naasmine pole võimalik.

«Sõltumatu meditsiiniline ekspertiis näitas, et mai esimese kümne päeva jooksul saabub hetk, kust ei saa tagasi pöördud, pärast mida ütlevad üles siseorganid, inimene vajub koomasse ja sureb,» selgitas Polozov.  

Feigini sõnul on ukrainlanna jõudnud sellisesse punkti, kus tema organism ei võta vastu mitte mingisugust toitu. Ka see puljong ajas tal südame pahaks. Sellis tavalist toitu, nagu meie sööme, ta endale lubada ei saa, lisas advokaat.

Piloot on nälginud enam kui 80 päeva.

Vene võimude hinnangul oli ta kaasosaline vene ajakirjanike Igor Korneljuki ja Anton Vološini ning veel mitme tsiviilisiku tapmises 17. juunil 2014 Luganski lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles