Kaitseminister: Soome pole veel valmis otsustama NATO-liikmesuse üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: SCANPIX

Avalikkusel pole piisavalt fakte, et langetada otsus Soome NATO-liikmesuse küsimuses, ütles Soome Rootsi Rahvapartei kaitseministrist liider Carl Haglund.

Haglund, kes on ise küll avaldanud toetust Soome astumisele NATOsse, esitas YLE-le oma erakonna seisukoha, mille kohaselt pole avalikkusel piisavalt fakte, et teha hästiinformeeritud otsus sellises tähtsas küsimuses nagu liitumine sõjalise alliansiga.

«Ma ei ole tingimata [referendumi] vastu, kuid ma propageeri seda,» ütles Haglund. «Me vajame selles arutelus rohkem fakte, meil pole laual palju fakte, kuid on hulgaliselt fakte ning palju ägedaid spekulatsioone ning paljud inimesed oletavad seda või teist,» jätkas Haglund.

Haglund kirjeldas Soome Rootsi Rahvaparteid NATO-liikmesuse küsimuses erakonnana, mis on «rohkem poolt kui vastu». Kaitseministri hinnangul peaks parlamendikomisjon koheselt asuma kaaluma NATOsse astumisega seonduvat.

«Parlamendikomisjon oleks hea idee selle teema käsitlemiseks jõudmaks mingile järeldusele, mis oleks aluseks avalikule arutelule. Ning see (arutelu - toim) võiks võib-olla lõppeda järeldusega, kas me vajame referendumit või mitte,» lisas Haglund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles