Porošenko rõhutas Hammondile vajadust rahuvalvemissiooni järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi välisminister Philip Hammond (paremal) vestlushoos Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.
Ühendkuningriigi välisminister Philip Hammond (paremal) vestlushoos Ukraina presidendi Petro Porošenkoga. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko rõhutas reedel Briti välisministrile Philip Hammondile vajadust rahuvalvemissiooni järele Ida-Ukrainas.

Briti välisminister ning president Porošenko nõustusid, et «Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) missiooni tuleks suurendada,» teatas riigipea pressiteenistus.

Samuti rõhutasid Porošenko ja Hammond Minski lepetest kinnipidamise tähtsust. «Siiamaani on (vastaspoolte käes) pantvange, nende hulgas ka Nadija Savtšenko, riigipiir pole kontrolli all ning välisriikide sõdurid pole viidud ära okupeeritud territooriumitelt,» sõnas Ukraina president.

Hammond kohtub visiidil Kiievisse Porošenko, Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki, välisministri Pavlo Klimkini ja parlamendi spiikri Volodõmõr Hroismaniga, kõnelustel arutatakse kahepoolseid suhteid ja olukorda Ukrainas.

Porošenko kutsus Suurbritanniat üles ratifitseerima Ukraina ja Euroopa Liidu assotsiatsioonilepet.

Ukraina, Venemaa ning Prantsusmaa president ja Saksa kantsler jõudsid 12. veebruaril Minskis 14 tundi kestnud kõneluste järel kokkuleppele uues Ukraina relvarahuleppes, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - samas vastu meetmete paketi.

Relvarahu hakkas ametlikult kehtima keskööst vastu 15. veebruari, ent venemeelsed separatistid ja Vene väed vallutasid pärast selle jõustumist Debaltseve linna ja mitu lähedalasuvat asulat.

Seejärel on sõjategevus mõnevõrra vaibunud ning kontaktjoonelt on ära viima hakatud raskerelvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles