London ja Varssavi: Moskva äralõikamine SWIFTist on äärmuslik abinõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp
Vene lipp Foto: SCANPIX

Venemaa äralõikamine ülemaailmsest pankadevahelisest arveldussüsteemist SWIFT oleks äärmine abinõu ning läheks käiku Ukraina konflikti eskaleerumise korral, ütlesid Poola ja Briti välisminister täna.

«Kui rääkida sanktsioonidest, on SWIFT tuumarelv. See on viimne abinõu ja me oleme sellest hästi teadlikud,» ütlesid Poola välisminister Grzegorz Schetyna ja Briti välisametkonna juht Philip Hammond Varssavis ühisel pressikonverentsil.

Venemaa ähvardas eelmisel kuul reageerida jõuliselt SWIFTist äralõikamisele.

«Öelgem selgelt, see oleks äärmuslik sanktsiooniabinõu. Sel oleks Vene majandusele väga oluline mõju,» ütles Hammond, lisades, et SWIFTi kui sanktsioonimeedet puudutav arutelu leiab «peamiselt aset Ühendriikides».

Hammond kutsus lääneriike valmistama ette «potentsiaalsete sanktsioonide paketti, et kindlustada maksimaalne paindlikkus ja kiirus mis tahes provokatsiooni puhuks, olgu see Minski leppe rikkumine või sõjaline pealetung mujal Donbassis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles