Uurijad ei suuda lahendada aastatetagust nelikmõrva Alpides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa politsei joonistus mootorratturist, keda seostati nelikmõrvaga.
Prantsusmaa politsei joonistus mootorratturist, keda seostati nelikmõrvaga. Foto: SCANPIX

Mootorrattur, keda Prantsusmaa politsei seostas 2012. aastal Prantsuse Alpides toimunud nelja inimese tapmisega, on süütu.

Nelikmõrv leidis aset 2012. aasta 6. septembril Annecy suvituspiirkonnas Prantsusmaal. Lisaks 50-aastasele Iraagi päritolu Briti kodanikust ärimehele Saad al-Hillile lasti maha veel kaks sama perekonna liiget – Hilli naine ja ema. Kõik kolm mõrvati metsatee äärses parklas oma Briti numbrimärgiga BMWs. Lisaks tapeti samas paigas ka üks prantslasest jalgrattur.

Rünnakust pääsesid eluga kaks last. Neist üks sai rünnakus tõsiselt vigastada ja oli mitu päeva koomas. Tema noorem õde pääses füüsilise traumata, peitudes auto tagaistmel oma ema ja vanaema surnukehade vahele.

Mõrvarit pole seni suudetud tabada. Kuigi 2013. aasta suvel peeti kinni al-Hilli Ühendkuningriigis Chessingtonis elav vend Zaid, siis hiljem ta vabastati ning talle süüdistuse esitamiseks polnud piisavalt tõendeid.

Kui varem lootsid uurijad, et sündmuspaiga lähedal nähtud mootorrattur, kes kandis haruldast tüüpi kiivrit, võib tuua oodatud lahenduse, siis nüüd teatas prokuratuur, et mees polnud juhtunuga seotud.

«Nüüd on ametnikud öelnud Prantsuse meediale, et teda ei kahtlustata ning ta on vabastatud süüdistust esitamata,» selgitas BBC korrespondent Lucy Williamson, kelle sõnul osutus ratturiks hea mainega kohalik ärimees.

Williamson nimetas toimunut suureks tagasilöögiks mõrva lahendamisel, sest uurijad olid keskendunud just mootorratturi isikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles