OSCE juhi hinnangul vaherahu Ukraina idaosas üldjoontes peab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE peasekretär Lamberto Zannier.
OSCE peasekretär Lamberto Zannier. Foto: Matytsin Valery/ITAR-TASS

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) peasekretär Lamberto Zannier ütles reedel, et vaherahu Ukraina idaosas üldiselt peab ja vaenutegevus on vähenenud.

«Minu hinnang on see, et vaherahu üldjoontes peab, kuigi seal on rikkumisi,» ütles Zannier uudisteagentuurile Reuters.

Zannieri sõnul on rikkumiste puhul peamiselt tegu käsirelvade tulega.

«Mõnedel juhtudel on kasutatud miinipildujaid, kuid väiksema kaliibriga. Seega pole me näinud rikkumisi raskerelvadega nagu suurtükiväesüsteemidega,» rääkis Zannier Riia kohtumisel.

Vene välisminister Sergei Lavrov ja Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier jõudsid varem päeval üksmeelele, et Ukrainas relvarahu jälgivate OSCE vaatlejate arv tuleks tõsta tuhandeni.

Zannieri sõnul pole aga vaatlejate arv peamiseks probleemiks.

«Meie peamiseks probleemiks pole hetkel mitte vaatlejate hulk, vaid ligipääs. Laiemat ligipääsu omades saaksid nad palju tõhusamalt tegutseda,» märkis Zannier.

Zannieri sõnul sooviks ta ka rohkem väiksemaid droone, mida lisad praegustele kolmele suurele, mida kasutatakse vaherahu jälgimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles