Hollandi vangid peavad luksuskongid norralastele loovutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra justiitsminister Anders Anundsen ja Hollandi asejustiitsminister Fred Teeven Norgerhaveni vanglas.
Norra justiitsminister Anders Anundsen ja Hollandi asejustiitsminister Fred Teeven Norgerhaveni vanglas. Foto: CATRINUS VAN DER VEEN/AFP

Hollandi kohus otsustas reedel, et pika karistusajaga vangid, kes praegu naudivad oma «luksuskongis» loodusvaadet ja saavad ise süüa valmistada, peavad Norra kinnipeetavatele ruumi tegema.

Hollandi vangid, kel karistusaega 10 aastat, kaebasid valitsuse kohtusse, kui selgus, et Osloga sõlmitud miltme miljoni eurose kokkulepega tuuakse Hollandisse 242 Norra vangi.

«Pikaajalised vangid peavad välja kolima,» otsustas Haagi ringkonnakohus 18 hollandlasest vangi  kahjuks.

Tehinguga ei ole rahul ka Norra vangide omaksed, sest neil tuleb nüüd perekonnaliikmete külastamiseks sadade kilomeetrite kaugusele sõita.

Hollandi asejustiitsminister Fred Teeven allkirjastas esmaspäeval 25 miljoni eurose kokkuleppe, millega renditakse tühjana seisvad Hollandi vanglad Norrale välja, sest seal valitseb range karistusega vangide mahutamiseks tõsine ruumikitsikus.

Kokkulepe puudutab Norgerhaveni vange, kel on seni olnud võimalik aedvilja kasvatada, kanu pidada, ise toitu valmistada, kehakultuuri harrastada ja kongist kaunist maastikuvaadet nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles