Malaisia on valmis lennu MH370 otsinguid uuest kohast alustama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Malaysian Airlines reisilennuki MH370 kadumisest möödub 8. märtsil aasta.
Firma Malaysian Airlines reisilennuki MH370 kadumisest möödub 8. märtsil aasta. Foto: SCANPIX

Kui aasta eest kadunuks jäänud Malaisia reisilennuki MH370 ulatuslikud veealused otsingud mai lõpuks tulemust ei anna, on operatsiooni juhtivad riigid valmis kõik andmed läbi vaatama ja uue plaani välja töötama, ütles Malaisia transpordiminister laupäeval.

Minister Liow Tiong Lai ütles lennuki kadumise aastapäeva eel ajakirjanikele, et suhtub võimalusse leida Boeing-777 India ookeani lõunaosast, kus praegu otsingud käivad, ettevaatliku optimismiga.

Lennukompanii Malaysia Airlines Boeing-777, mille pardal oli 239 inimest, jäi kadunuks eelmise aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Ühtegi märki lennuõnnetusest pole ulatuslikele otsingutele vaatamata avastatud.

Malaisia kuulutas 29. jaanuaril reisilennuki kadumise õnnetuseks ning kõik reisijad ja meeskonnaliikmed surnuks. Nii oli võimalik hakata omastele kompensatsiooni maksma.

Lai ütles, et Malaisia, Austraalia ja Hiina kohtuvad aprillis, et otsingute jätkamise võimalusi arutada.

«Kui me mai lõpuks lennukit ikka veel ei ole üles leidnud, peame minema tagasi tahvli juurde,» ütles ta ajakirjanikele. «Me sõltume ekspertgrupist, kes peab tulema välja uue plaaniga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles