Porošenko avalikustas Putinilt saadud kirja sisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piloot Nadežda Savtšenko Moskva Basmannõi kohtus 4. märtsil.
Ukraina piloot Nadežda Savtšenko Moskva Basmannõi kohtus 4. märtsil. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko on veendunud, et Venemaal vangis istuva piloodi Nadežda Savtšenko vabastamiseks tuleb jätkuvalt aktiivselt tegutseda.  

Riigipea arutas piloodi küsimust kohtumisel USA välisministri asetäitja Tony Blinkeniga, vahendas presidendi pressiteenistus UNIANile.

Porošeno sõnul on Savtšenko ümber toimuvas leidnud aset ohtlikke arenguid. Piloot võeti vastu tema tahtmist kinni Ukrainas ja viidi ebaseaduslikult Vene Föderatsiooni territooriumile.

Ukraina liider rääkis, et pöördus Vene presidendi Vladimir Putini poole palvega võimaldada Ukraina arstidel Savtšenkoga kokku saada, et nad saaksid tema tervisliku seisundi üle vaadata ning anda soovitusi raviks. «Ma saatsin talle kirja, et piloot kiiresti vabastataks,» lisas Porošenko.

Ukraina presidendi sõnul oli Putinilt saadud vastuses kirjas, et Savtšenko saatust puudutav lõplik otsus «tugineb õigusnormidele ja humanismi põhimõtetele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles