FSB: politsei pidas kinni kaks Nemtsovi mõrvas kahtlustatavat meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene Föderatsiooni julgeolekuteenistuse (FSB) juht Aleksandr Bortnikov teatas täna, et seoses opositsionääri Boriss Nemtsovi mõrvaga võeti kinni kaks kahtlustatavat.

Bortnikov rääkis Pervõi Kanali otse-eetris, et kahtlusalusteks on Anzor Kubašev ja Zaur Dadajev, vahendas Interfax.

FSB juhi kinnitusel on toimunust teavitatud ka president Vladimir Putinit.   

Bortnikovi sõnul on tegemist Kaukaasiast pärit meestega. «Täna jätkub operatiivtöö ja vajalikud juurdlustoimingud,» lisas ta.

Bortnikov meenutas, et Vene president Vladimir Putin andis FSB, siseministeeriumi ja juurdluskomitee juhtidele korralduse moodustada ühine operatiiv-uurimisgrupp, mis hakkaks tegelema Nemtsovi mõrva uurimisega.

Vene õiguskaitseorganid esitavad kohtule taotluse Nemtsovi tapmises kahtlustatavate vahi alla võtmiseks, ütles menetlusega kursis olev allikas Interfaxile.

«Esialgsetel andmetel ei tehta otsust täna. Vajalikud taotlused esitatakse pühapäeval või esmaspäeval,» ütles allikas.

Juhtumit uurib Vene juurdluskomitee ja kahtlusaluste vahi alla võtmise taotlus esitatakse Moskva Basmannõi kohtule.

FSB endine direktor ja nüüdne riigiduuma liige Nikolai Kovaljov ütles kahtlusaluste kinnipidamise teadet kommenteerides, et ilmselt on tegu palgamõrvaritega.

«Tähtis on välja selgitada, kes selle tapmise tellis,» ütles ta uudisteagentuurile RIA Novosti.

Opositsioonipoliitik Ilja Jašin tervitas sündmuste arengut, kuid nõudis kinnipeetute kohta rohkem teavet. «Me loodame, et see kinnipidamine ei ole eksitus, vaid julgeolekujõudude hea töö tulemus, aga praegu on raske midagi öelda.»

«Ausalt öeldes ei ole uurimise senine käik andnud põhjust optimismiks, aga kinnipidamise fakt annab mõnevõrra lootust,» ütles ta Interfaxile.

Nemtsovi mõrva peatunnistaja, Ukraina modell Anna Duritskaja võidakse seoses kahtlusaluste kinnipidamisega kutsuda uurimisprotseduurideks Moskvasse kutsuda, ütles advokaat Vadim Prohhorov.

«Jah, ta võidakse välja kutsuda, aga mul ei ole võimalik midagi enamat öelda, sest me ei ole veel ametlikku informatsiooni ega kutset saanud,» ütles ta Interfaxile ja lisas, et küsitlemine võib aset leida ka lennujaamas.

Opositsionäär Nemtsov lasti maha Moskva kesklinnas 27. veebruari hilisõhtul, kui ta jalutas koos Duritskajaga Bolšoi Moskvoretski sillal. Ukrainlanna viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles