Saadik: Vene propagandat aitab Leedus levitada mõnikümmend isikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1000 meetrit pikk Leedu lipp.
1000 meetrit pikk Leedu lipp. Foto: SCANPIX

Vene propaganda levitamisele Leedus aitavad teadlikult kaasa mõnikümmend inimest, ütles Leedu parlamendi kaitsenõukogu liige Arvydas Anušauskas.

«Nende motiivid ulatuvad materiaalsest kasust kuni isikute Euroopa-, Ameerika- ja demokraatiavastase positsiooni teostamiseni. Selles valdkonnas töötavad Leedus teadlikult Venemaa heaks vaid mõnikümmend inimest,» sõnas Anašauskas päevalehele Lietuvos Žinios.

Praegune Vene föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) ehitati endise Nõukogude Liidu KGB pärandile, kuid NLi julgeolekuteenistuste heaks töötanud isikud ei saa tänapäeva Leedut õõnestada.

«Venemaaga keeruliste suhete ajal aktiveeriti mõned KGB töötajad, kes osalevad valeinformatsiooni kampaaniates. Esmajärjekorras võtsid nad sihikule 11. märtsil vaba Leedu loonud poliitikud.»

«Kuid see ei saa Leedut kahjustada, sest selle ühiskond vastab aktiivselt Vene desinformatsioonirünnakutele ning on 25 iseseisvusaasta jooksul omandanud sügavama arusaama oma (Leedu) minevikust ja ajaloost,» sõnas saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles