Küsitlus: sotsid ega Keskerakond ei taha Kokoomust koalitsioonipartneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb (Koonderakond, paremal) vestlushoos NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga Kesärantas 5. märtsil.
Soome peaminister Alexander Stubb (Koonderakond, paremal) vestlushoos NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga Kesärantas 5. märtsil. Foto: SCANPIX

Soome võimupartei Koonderakond ei paku värske küsitluse järgi võimaliku koalitsioonipartnerina huvi ei Keskerakonnale ega sotsiaaldemokraatidele, selgus Lännen Media küsitlusest.

Keskerakonna neljast poliitikust kolm näeks uues valitsuses partnerina sotsiaaldemokraate, vahendas iltalehti.fi.

Vaid 23 protsenti keskerakondlastest võtaks koalitsioonipartneriks Alexander Stubbi juhitava Koonderakonna ehk Kokoomuse.  

Sotsiaaldemokraatidest 93 protsenti sooviks olla samas valitsuskoalitsioonis Keskerakonnaga.

Lännen Media on kaheteistkümne Lääne- ja Põhja-Soomes ilmuva maakonnalehe 2014.aastal loodud ühisettevõte. Värskes küsitluses avaldas arvamus 1200 linna- ja vallajuhti üle kogu Soome.  

Turu Ülikooli parlamendiuuringu juht Markku Jokisipilä põhjendas Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide lähenemist erakondade põhijoonte kokkulangemisega. See hakkab silma juba parteijuhtide tasandil.

«Majanduspoliitikas on Keskerakonna juhi Juha Sipilä ja SDP liidri Antti Rinne seisukohad teineteisele sarnased. Stubb on võtnud julgelt teise hoiaku ja öelnud, et tuleb loobuda praeguse valitsuse kinnipeetavast kärbete ja maksutõusude 50:50 suhtest,» rääkis Jokisipilä.

Soomlased valivad parlamenti 19. aprillil. Küsitlused ennustavad võitu praegu opositsioonis olevale Keskerakonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles