Moskva: Ukrainas peab otsekohe algama poliitiline protsess

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Grigori Karassin.
Vene asevälisminister Grigori Karassin. Foto: SCANPIX

Poliitiline protsess Ukrainas peab algama viivitamatult ning seda ei tohi siduda konfliktipoolte raskerelvastuse tagasitõmbamise ja relvarahuga riigi idaosas, ütles Vene asevälisminister Grigori Karassin laupäeval.

«Mida kujutab endast poliitiline protsess? See tähendab töörühmade loomist ning põhiseadusreformi alustamist. Kõige sellega tuleb alustada juba praegu,» ütles Karassin ajakirjanikele.

«Öelda, et sellega saab alustada vaid siis, kui raskerelvastuse tagasitõmbamine on kinnitust leidnud ja relvarahu on kinnistatud, on mannetu ettekääne. Kiiev üritab viivitada poliitilise protsessi alustamisega nii kaua kui võimalik,» sõnas Vene asevälisminister.

Alates 15. veebruarist kehtib Ukraina idaosas relvarahu, ehkki nn  separatistid ja Vene väed vallutasid pärast selle jõustumist Debaltseve linna ja mitu lähedalasuvat asulat.

Sõjategevus on seejärel suuresti vaibunud.

Raskerelvastuse äraviimine kontaktjoonelt pidi algama hiljemalt 17. veebruaril. Tegelikkuses algas see alles veebruari lõpus.

Nn separatistid teatasid täna, et on raskerelvastuse tagasitõmbamise kontaktjoonelt lõpule viinud. Kiievi teatel jätkab Ukraina sõjavägi raskerelvade tagasitõmbamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles