Läti: rahutused Harkivis ja Odessas võivad tuua kaasa lisasanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Venemaa lipud.
Läti ja Venemaa lipud. Foto: SCANPIX

Ukrainas Harkivis ja Odessas rahutuste õhutamine võib vallandada debati uute sanktsioonide kehtestamisest Venemaale, ütles Läti välisminister Edgars Rinkevičs täna.

Vastates küsimusele, kas hiljutised rünnakud Harkivis ja Odessas on piisavalt tõsised Venemaa-vastaste sanktsioonide tugevdamiseks, ütles välisminister: «Oleme sanktsioonide poliitika alati seostanud Minski lepete rakendamisega.»

«Konkreetsed terroristlikud aktid Odessas ja Harkivis on otse loomulikult laiduväärsed ning olen veendunud, et varsti teame, keda selle eest süüdistada, kuid ma ei seostaks neid otseselt Minski lepete rakendamisega,» lausus Läti esidiplomaat.

«Samaaegselt olen mures, et seda tegevust võidakse näha olukorra destabiliseerimisena juhul, kui nendes linnades leiavad aset uued rahutuste õhutamise katsed. Siis oleksid need sündmused osa suuremast pildist,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles