Iisraelis avaldasid kümned tuhanded inimesed meelt Netanyahu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad eile Iisraeli pealinnas Tel Avivis Rabini väljakul.
Protestijad eile Iisraeli pealinnas Tel Avivis Rabini väljakul. Foto: SCANPIX

Tel Avivis avaldasid kümned tuhanded inimesed eile meelt Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu vastu ning nõudsid muutust.

Kümme päeva enne üldvalimisi korraldatud meeleavalduse taga on rohujuuretasandi organisatsioon Miljon Kätt, mis teeb aktiivselt tööd rahukokkuleppe saavutamiseks Iisraeli ja palestiinlaste vahel ning toetab Palestiina riigi loomist.

Politsei ütles, et Tel Avivi Yitzhak Rabini väljakul avaldas meelt üle 25 000 inimese. Korraldajate teatel oli meeleavaldajaid kaks korda rohkem.

«See on nende Iisraeli kodanike meeleavaldus, kes nõuavad muutust poliitikas, rahukokkulepet Iisraeli ja palestiinlaste vahel,» ütles üks korraldajatest Dror Ben Ami.

«Praegune valitsus on ebaõnnestunud sotsiaal- ja majandusrindel ning ei ole parandanud julgeolekuolukorda - riik on kokku varisenud,» ütles ta AFPle.

Tegemist oli ühe suurima Netanyahu-vastase meeleavaldusega, mis leidis aset enne 17. märtsile kavandatud üldvalimis, ning peegeldas üha kasvavat rahulolematust tema parempoolse valitsusega.

«Me loodame, et vasakjõud naasevad,» sõnas Ben Ami.

Meeleavaldusest võttis osa ka Iisraeli luureteenistuse Mossad endine direktor Meir Dagan, kes esines ägeda kõnega Netanyahu vastu.

«Iisraelil on vaenlased, kuid ma ei karda neid. Mind hirmutab riigi praegune juhtkond,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles