Kahele kahtlusalusele esitati süüdistus Nemtsovi tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaur Dadajev täna Moskva kohtus.
Zaur Dadajev täna Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Vene juurdluskomitee esitas täna taotluse viie inimese vahi alla võtmiseks seoses opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmisega.

Kohtu ette astunud viiest kahtlusalusest kahele - tšetšeenidele Zaur Dadajevile ja Anzor Gubaševile - esitati ametlik süüdistus Nemtsovi tapmises, ütles Moskva Basmannõi kohtu pressiesindaja Anna Fadejeva uudisteagentuurile RIA Novosti.

«Ülejäänud kolm on ikka veel kahtlusalused,» lisas ta.

Fadejeva täpsustas, et kaks uut kahtlustatavat on Ramzat Bahhajev ja Tamerlan Eskerhanov. Laupäeval anti teada, et mõrvaga seoses kahtlustatakse ka Anzor Gubaševi venda Šagidi.

Bahhajev, Eskerhanov ja Šagid Gubašev eitasid kohtus kategooriliselt oma osavõttu Nemtsovi tapmisest ja selle organiseerimisest.

«Ma ei ole mingit kuritegu toime pannud,» ütles Šagid Gubašev, lisades, et tal on maohaavad ja hemorroidid.

Bahhajev eitas samuti täielikult oma süüd. «Olin kodus, kui politseitöötajad saabusid. Kui ma olnuks osaline, oleksin püüdnud end varjata,» lausus ta. Ühtlasi rääkis Bahhajev, et tal on kuus alaealist last.

Eskerhanov kinnitas, et on iga päev olnud tööl ning tuttavad võivad seda kinnitada. «Ma ei ole nõus uurijate tegevusega,» lisas ta.

Uudisteagentuuri Reuters ajakirjaniku sõnul toodi kahtlusalused Basmannõi kohtusse kahe väikebussiga. Politsei saatel juhatati majja kolm meest, kelle nägusid ei olnud võimalik näha.

RIA Novosti andmetel oli Zaur Dadajev Tšetšeenia siseministeeriumi üksuse Sever asekomandör, Gubašev töötas Moskvas eraturvafirmas.

Uudisteagentuuri Interfax andmetel lasi laupäeval Tšetšeenia pealinnas Groznõis end õhku mees, keda kahtlustati Nemtsovi tapmises. Agentuuri informeerinud allika sõnul läksid politseinikud Nemtsovi mõrvas kahtlustatavat meest kinni võtma, too viskas ühe granaadi korrakaitsjate pihta ja lasi teisega iseend õhku.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles