Putin räägib telekanalis Rossija-1 Krimmi liidendamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tele-eetris.
Vladimir Putin tele-eetris. Foto: SCANPIX

Vene telekanal Rossija-1 kuulutas pühapäeval välja Andrei Kondrašovi filmi «Teekond kodumaale» («Путь на Родину»), milles Vene president Vladimir Putin räägib oma versiooni sellest, kuidas viidi läbi operatsioon Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare liidendamiseks Venemaaga.

«Ma kutsusin Kremlisse meie eriteenistuste ja kaitseministeeriumi juhid ning tegin neile ülesandeks päästa Ukraina presidendi elu, ta oleks lihtsalt hävitatud,» väidab Putin filmis.

«Seal olid üles seatud suurekaliibrilised kuulipildujad, et mitte pikalt jutustada. Me valmistusime teda välja tooma otse Donetskist, maismaad mööda ning meritsi ja õhutsi. See oli 22-23 vahel õhtul ja me lõpetasime kella seitsme paiku hommikul,» ütles Putin.

«Ja laiali minnes ütlesin ma kõigile kolleegidele: me oleme sunnitud alustama tööd Krimmi tagasitoomiseks Venemaa koosseisu,» seletas riigipea.

Eetris olnud filmilõigu all jooksnud tekst lubas, et film tuleb täies mahus esitamisele «varsti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles