Venemaal Tomskis jagatakse pensionäridele tasuta leiba

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiva jagamine
Leiva jagamine Foto: SCANPIX

Venemaal tekkinud raske majandusolukord on pannud keerulisse seisu ka pensionärid.

Kesk-Venemaal Tomskis asuv pagaritöökoda hakkab jagama igal laupäeval ja riiklikel pühadel pensionäridele 60 tasuta leivapätsi, edastab BBC.

Esimene tasuta leiva jagamine toimus möödunud laupäeval 7. märtsil.

Leivajagamisele aitab kaasa Tomski linnavalitsus, mille esindaja sõnul on paljud eakad raskes seisu, kuna Venemaal on majanduskriis.

«Toetame pagaritöökoja algatust. Kõik ettevõtjad peaksid aru saama, et toiduainete hinnad tõusevad ning madalate sissetulekutega inimesed ei suuda endale varsti ka põhilisi toiduaineid osta,» teatas Tomski linnapea Ivan Kliõn.

Venemaal on viimase aastaga lääne kehtestatud sanktsioonide ning rubla väärtuse vähenemise tõttu paljude toiduainete hinnad tõusnud.

Puu- ja juurviljade hinnatõus on olnud 40 protsenti, samuti on märgatavalt kasvanud munade, makaronide ja teraviljatoodete hinnad.

Venemaa sotsiaalmeedias on tasuta toidu jagamine saanud enamjaolt positiivset vastukaja, kuid on ka neid, kes on selle suhtes kriitilised.

«Kas Venemaa ei lõpeta iialgi oma kodanike alandamist? Mitte iialgi,» kirjutas üks isik irooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles