Ajaleht: Türgi president kardab mürgitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ei pane suhu mitte midagi sellist, mida pole eelnevalt kontrollinud toitude analüüsimisele spetsialiseerinud inimesed.  

Riigipea 1150-toalisse paleesse ehitatakse laboratooriumi, kus hakatakse kontrollima riigipeale pakutavaid sööke, kirjutas eelmisel nädalal ajaleht Hürriyet.

«Tänapäeval mõrvatakse tähtsaid inimesi harva püssikuulidega,» põhjendas Erdoğani ihuarst Cevret Erdöl väljaandele.

Arsti kinnitusel kontrollitakse riigipeale valmistatud sööke enne serveerimist nii Ankaras kui Istanbulis ja lisaks ka välisreiside ajal.

Aastast 2003 Türgit peaministrina ja 2014. aastast presidendina valitsevat Erdoğani on kritiseeritud suuruse hullustuse pärast. Tema asutatud islamistlikul Õigluse ja Arengu Parteil (AKP) on kindel suur toetajaskond, kuid riigipead süüdistatakse ainuvalitsejale iseloomulikus tegutsemises üha enam.

Erdoğani ihuarsti sõnul loodi presidendipaleesse viieliikmeline töögrupp, kelle ülesandeks on testida roogi enne riigipeale serveerimist. «Seni pole uuringute käigus midagi tõsist leitud,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles