Abbott: Austraalia on ÜRO etteheidetest tüdinenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Tony Abbott.
Austraalia peaminister Tony Abbott. Foto: SCANPIX

Austraalia peaministri Tony Abbotti sõnul on riik surmani tüdinenud ÜRO etteheidetest selle kohta, kuidas riik kohtleb varjupaigataotlejaid.

Austraalia on kritiseerinud tugevalt ÜROd ja eriti selle alluvuses tegutsevat inimõiguste nõukogu. Nüüd teatas valitsusjuht otse, et nad on pidevast epistli lugemisest tüdinenud.

«Austraalia on peatanud pagulaslaevade liikumise. ÜRO oleks palju autoriteetsem, kui see tunnistaks, et me oleme parandanud olukorda merel,» ütles peaminister.    

Abboti sõnul on põgenikevoo peatamisega lõppenud ära inimeste hukkumine lainetes.

Austraalia on karmistanud varjupaigapoliitikat. Piirivalve tegutseb karmilt ja merel silma hakanud paadipõgenikud saadetakse automaatselt edasi pagulaskeskustesse Paapua Uus-Guineale kuuluvale Manusi saarele või Nauru saareriiki.  

Statistika näitab, et senisest karmim käitumine on vähendanud Austraaliasse pürgivate sisserändajate arvu. Peaminister Abbotti selgitusel on võimude tegutsemine inimlik ja vajalik, kuna sajad inimesed on hukkunud inimsmugeldajate kehvade paatidega juhtunud õnnetustes teel Austraaliasse.    

Austraalia ametivõimude käitumist on kritiseerinud nii põgenikud kui inimõiguslased.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles