Vene saadik süüdistab Rootsit Ukraina kriisis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi välisminister Margot Wallström.
Rootsi välisminister Margot Wallström. Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistab Ukrainas toimuvas sõjas Rootsit. See selgub Vene Föderatsiooni saatkonna vastuses välisministri Margot Wallströmi Venemaa vastu suunatud kriitikale.

Minister Wallström kirjutas laupäevases Svenska Dagbladetis, et Moskva praegune poliitika esitab rahule Euroopas tõsiseima väljakutse pärast külma sõja perioodi.

Venemaa saatkond Stockholmis vastas sellele pühapäeval, vahendas Dagens Industri (DI).

«On kahju, et aulise ministri artikkel Svenska Dagbladeti online’is oli nii ühekülgse iseloomuga. Sealt puudub tähtsaim: põhjus, mis andis tõuke kõigile sündmustele Ukrainas. Nimelt lääne püüe, ja mitte vähesel määral Rootsi kui ELi Ida-Euroopa partnerluse initsiaatori poolt, tõugata igal viisil Ukraina Euroopa Liitu. Peamine vahend oli riigipööre, vägivaldne võimuvahetus, mis tõukas Ukraina kodusõja kuristikku.»

«Nagu öeldakse Venemaal, «tuleb alustada algusest», kuid mitte piiritletud ja subjektiivsel moel sobitades fakte ettevalmistatud stsenaariumi ning süüdistades Venemaad «kõigis surmapattudes»,» seisab Venemaa vastuses, mis postitati saatkonna Facebooki lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles