USA sõjatehnika jõudis Riia sadamasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seni suurim kogus sõjatehnikat, mille USA Balti riikidesse operatsiooni Atlantic Resolve raames saatnud on, jõudis esmaspäeval Riia sadamasse, ütles Läti kaitseminister Raimonds Vējonis ajakirjanikele.

Riia sadamas laaditakse praegu maha M1A2 Abrams tanke, M2A3 Bradley soomukeid ning tugi- ja logistilist varustust, mis toetavad USA vägede rotatsiooni Balti riikides.

Läti kaitseministri sõnul on kolmes Balti riigis üheaegselt alanud rotatsioon ainulaadne ning Läti õpib täitma võõrustajariigi ülesandeid, konkreetsemalt sõjatehnika ümberlaadimist ja transportimist.

«Tegemist on järjekordse kinnitusega NATO solidaarsusele. Oleme NATO liitlane ning koos oleme valmis astuma vastu kõigile uutele väljakutsetele regioonis. USA väed viibivad Lätis ja jäävad siia nii kauaks kui vaja. Riia sadamasse jõudnud sõjatehnika jagatakse Baltimaadele ja Poolale. Lätis hakkab baseeruma kuus Abramsi tanki, kuus Bradley jalaväe lahingumasinat ja umbes 180 USA sõdurit,» ütles minister.

Vējonis lisas, et Lätis baseeruvad USA sõdurid osalevad real õppustel. Märtsis osaleb USA uus üksus õppustel Summer Shield 2015.

«Säärased õppused tugevdavad ühtsust ja meeskonnavaimu ning meie sõduritel on võimalus kasutada tehnikat, mida Läti ei ole suuteline ostma,» ütles minister. «Õppustega valmistume võimalikeks eriolukordadeks ning tagame, et Läti ja teised Balti riigid on kaitstud igasuguse agressiooni eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles